Többször előforduló probléma, hogy Archicad 22 vagy újabb terv indítása után a könyvtárkezelő jelzi, egy vagy több csapatmunka könyvtárunk mérete 0 bájt. Ennek eredményeképpen a tervben csak pöttyöket látunk az elhelyezett elemek helyén, melyek a 0 bájtos könyvtárakban találhatók. Mi okozza a problémát és mi ennek a megoldása?

A könyvtárak mérete 0 bájt. Archicad 23 Könyvtárkezelő

Dióhéjban a probléma hátteréről:

Az Archicad 22-es verziónál megváltozott egy kicsit a csapatmunka könyvtárak elérésének módja. Ezért ha egy régebbi Archicad verzióban (21-) a helyi adatkezelővel takarítod a nem használt könyvtárakat, az újabbakban (22+) egy kis fennakadást okoz: Nem fogják megtalálni a csapatmunka szerveren azokat, mert a régi Archicad törölte azok elérési címét.

A probléma megoldása nagyon egyszerű:

Amikor azt tapasztalod, hogy némelyik Könyvtári elem hiányzik és a Könyvtárkezelőben a vonatkozó Könyvtárak mérete 0 bájt, akkor ezeket ki kell törölni, majd újra hozzáadni a csapatmunka szerverről.

Ha nem vagy otthon a Könyvtárkezelő használatában, kérj segítséget! Az egész csapat munkáját meg tudod nehezíteni, ha itt összekuszálod a dolgokat.

Hogyan?

A Könyvtárkezelőt a Fájl \ Könyvtári elemek \ Könyvtárkezelő menüben találod.

A 0 bájtos könyvtárakat töröld le: Kijelölöd, majd a képen látható gombra kattintasz:

Archicad 24 könyvtárkezelője

Miután sikerült törölni, újra hozzá kell adni a csapatmunka szerverről ezt a könyvtárat. Ezt a Hozzáadás gombra kattintva tudod megtenni. A Csapatmunka könyvtárak között válaszd ki azt, amit korábban töröltél. Ha többet is le kellett törölnöd, itt most az összeset egyszerre hozzá tudod adni (CTRL és kattintás vagy SHIFT és kattintás).

Archicad 24 Könyvtárkezelője

Hogyan kerülheted el ezt a könyvtár hibát?

Ha párhuzamosan használsz 21-nél újabb és régebbi verziókat is, a 21 és régebbiekben kapcsold ki a helyi adatok automatikus takarítását. A takarítást az újabb verziókban csináld meg mondjuk két hetente. (A helyi adatkezelő az összes verzió adatait kezeli és a takarítás ütemezhető.)

A helyi adatkezelőt itt találod: Csapatmunka \ Projekt \ Helyi adatkezelő

Ennek használatáról készítettem már egy cikket, nézd át ezt is!

A Beállítások gomb után ki kell venni a jelölőnégyzetből a pipát.

Hasznos volt számodra a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!

Rectangle 5314

Nochta Tamás vagyok

Építész irodákat teszek hatékonyabbá

“Én is építész vagyok, csak egy kicsit kockább 🙂 “

2015 óta folyamatosan kutatom a tervezőszoftverekben rejlő lehetőségeket, építészként pedig pontosan tudom mik azok a minden nap előforduló, időpocsékoló feladatok. Jó informatikushoz híven viszont minden ismétlődő, monton feladatot próbálok automatizálni, hogy több tér maradjon a kreativitásnak.

Folyamatosan részt veszek élő projektekben, 7-8 irodával állok napi kapcsolatban és eddig több, mint 20 irodával dolgoztam együtt fejlesztőként, trénerként, BIM menedzserként vagy projektvezetőként.

Új pc konfiguráció:

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy nem maradj le az új cikkekről!

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK
Távoli asztal konfigurálása – biztonságosan

Távoli asztal konfigurálása – biztonságosan

Sokan nem tudják, de a Windows rendszerek beépítve tartalmaznak egy egész jó ingyenes távoli asztalos kapcsolódási lehetőséget. Az alapbeállításaival nem...

by Nochta Tamás10 Min read
Tovább olvasom
Optimális Archicad konfiguráció? – 2021

Optimális Archicad konfiguráció? – 2021

Az elmúlt pár hónapban több különböző erősségű konfigurációval is dolgoztam Archicad-ben. Nagyon tanulságos időszak volt, melyből néhány fontosabb gondolatot mindenképpen...

by Nochta Tamás6 Min read
Tovább olvasom
Módszerek, melyekkel gyorsíthatjuk az Archicad-es munkát

Módszerek, melyekkel gyorsíthatjuk az Archicad-es munkát

Nézzünk át néhány dolgot, amik egy alapvetően tiszta tervben is komoly lassulást okozhatnak a szoftverben: TAB-ok / Fülek Az újabb...

by Nochta Tamás6 Min read
Tovább olvasom