[

ÉPÍTÉSZET × INFORMATIKA

]

Hatékonyabb működés. Magasabb bevételhányad. Nagyobb volumenű projektek.

Informatika az építészetben

[ Technológiai fejlesztés nékül az építészirodád hamarosan lehúzhatja a rolót ]

A hatékony működés hiányát a csökkenő ügyfélszámban veszed majd észre

Egy jól szervezett iroda akár 50%-al gyorsabban és költséghatékonyabban működik, ami hatással van a projektek díjára és a kivitelezés idejére. A nagy irodák már tudják ezt. Az ügyfeleid hamarosan megtudják.

A kivitelezési hibák miatt többet költesz majd kötbérre, mint egy normális rendszerre

A különálló, egyénileg használt fájlokkal tervezési adatokat és súlyos munkaórákat vesztesz a hibák pedig legtöbbször csak a kivitelezés során buknak ki. A projekt csúszások és a plusz kötbérek miatt veszélybe kerülhet a céged üzemeltetése.

Sűrűbben látod majd a homokórát mint a tényleges produktumot

A rosszul összeállított modellezés és a túlterhelt szoftverek oda vezetnek, hogy a munkatársaid hasznos idejét kényszer kávézgatással kell majd tölteniük, míg a tervező szoftver alap szintű műveleteket végez.

[ Egy átlagos informatikus a “szerver” szó hallatán egy 2 milliós számlával indít majd ]

Építészként viszont a projekt mérete és a használt szoftverek lesznek számunkra a mérvadóak. Találunk jobb helyet a fölös pénzeteknek.

Szintlépés az irodádnak

[ Az építész informatikai fejlesztésekkel kulcsot adok a kezedbe a belsős körökhöz ]

Kimagasló minőség

Kisebb irodával is labdába rúghatsz majd a “nagyok” mellett

A hatékony és jól optimalizált folyamataiddal a minőséged a top ügynökségekkel vetekedhet majd, onnan pedig csak egy lépés hogy meghívást kapj a belsős körökbe

BIM managementtel

A nívós projektek elnyerése elérhető távolságba kerülhet

Az eddig csak “álom”-ként jellemzett, giga projektek vagy beruházások a Te irodád számára is elérhetővé válhatnak, mérettől függetelnül

Jól szervezett működés

Úgy dőlhetsz hátra, hogy tudod a rendszereid végre pénzt termelhetnek neked, nem kiadást

A cash flowdat végre a bevételek tarkíthatják, nem pedig a kifolyó, kötbérezett tételek. A felszabadult idődet és pénzedet pedig a kreatív munkára, a vállalkozásod fejlesztésére fordíthatod.

Így dolgozom

Kifejezetten építész irodákra szabott informatikai eszközökkel vezetlek egy hatékonyabb működéshez

nochta-tamas-epiteszinformatika-BIM-management

Az irodádra szabott egyedi eszközparkot építek fel

Ebben benne a szoftverek és megfelelő hardverek beszerzése is. E mellett megakadályozom, hogy felesleges költségekbe verd magad, ugyanis csak olyan megoldásokat ajánlok amik megfelelőek az irodád számára.
nochta-tamas-epiteszinformatika-BIM-management

Építész irodákkal tökéletesített informatikai szolgáltatást nyújtok

Elkészültek az első magyar nyelvű BIM szabványok. Egyre több olyan megrendelés érkezik, mely ezekre, vagy egyedi igényekre fog hivatkozni. Egy jó BIM modell nem csak a tervezést, de a kivitelezést és az üzemeltetést is elősegíti. LOD, Uniclass, IFC, mennyiségkimutatások, ütközésvizsgálat, pontfelhők… Segítek összefogni a projektet és határidőre szállítani.
nochta-tamas-epiteszinformatika-informatika

Felkészítem az irodátokat a modern kor kihívásaira

Megteremtem a hibrid / irodán kívüli munkavégzés lehetőségét a cégeteknél(bárhol, bármit, bármikor) és gondoskodom az adatbiztonságról is. Az iroda értékes adatait megvédjük a vírusoktól és a zsaroló támadásoktól.
nochta-tamas-epiteszinformatika-pontfelho-feldolgozas

A BIM projekt manageredként működöm majd

Az építész irodákhoz egy több olyan megrendelés érkezik, mely BIM szabványokra fog hivatkozni ráadásul 2023-tól az állami beruházások kötelező eleme lesz. Egy jó BIM modell nem csak a tervezést, de a kivitelezést és az üzemeltetést is elősegíti az irodánál, én segítek összefogni ezeket a projekteket és határidőre szállítani.
nochta-tamas-epiteszinformatika-tanacsadas

A csapat menedzselésében is segítséget nyújtok

Csapatotokra szabott speciális megoldásokat szállítok, így segítve elő a közös, még hatékonyabb munka végzést. Olyan rendszert alakítunk ki, amiben a kollégáid a legjobb teljesítményt nyútjhatják.
nochta-tamas-epiteszinformatika-munkaerotoborzas

Minőségellenőrzést végzek

A komplex építész modellek minőségellenőrzését gyorsan és szakértelemmel tudom helyettetek elvégezni, minőségi, stabil hardverrel a kezem alatt ezzel is plusz terhet levéve a vállatokról.

Tervezői és informatikai szaktanácsadást nyújtok

A szokásos IT problémákon kívül a tervezői szoftverekkel kapcsolatos kérdésekben is készséggel segítek. Amit nem tudok azonnal, azt rövid időn belül felderítem, így tartva naprakészen az irodátokat.
Nochta Tamás vagyok

Építész irodákat vezetek el a hatékony működéshez

Azt szoktam mondani “Egy vagyok közületek, csak kicsit kockább 🙂 “

Építészként 2015 óta folyamatosan kutatom a szoftverekben rejlő lehetőségeket, így pontosan tudom mik azok a minden nap előforduló, időpocsékoló feladatok. Jó informatikushoz híven viszont minden ismétlődő, monton feladatot próbálok automatizálni, hogy több tér maradjon a kreatív munkának.

Folyamatosan részt veszek élő projektekben, 7-8 irodával állok napi kapcsolatban és eddig több, mint 20 irodával dolgoztam együtt fejlesztőként, trénerként, BIM managergént vagy projekt vezetőként.

Rólam mondták

PARTNEREIM

[ Folyamat ]

[ A felméréstől a teljes átalakulásig vezetem a folyamatot.]

Alapos felmérés

1. Rendszertervet készítünk az iroda hatékony működésére

Átbeszéljük mi a fennálló helyzet Nálatok, mi célból kerestetek meg és tisztázzuk az elvárt eredményeket. Már ezen a beszélgetésen is nagy vonalakban pontosítjuk mi várható a projekt ideje alatt, a részetekről szükséges idő és pénz ráfordításról is beszélünk.

Rendszerterv

2. A tervezet alapján kidolgozom a projekt stratégiát

A korábbi beszélgetés alapján kidolgozom a projekt stratégiáját. A projekt stratégiáról “tervrajz” készül általában A3-as méretben. A lapon kézzel “rajzolva” mutatom be a komplex rendszer tervet, egyszerű, közérthető nyelvre lefordítva, hogy ne kelljen bajlódnotok a sok kockasággal (arra ott vagyok én 🙂 )

Projektindítás

3. A tervrajz alapján megállapodunk a következő lépésekben

A tervrajz alapján megállapodunk abban, hogy mire lesz szükség a projekt alatt. Pontosítjuk mind az anyagköltséget, mind a munkadíjat, hogy tisztán lássátok milyen ráfordítással fog járni a projekt kivitelezése. Ebben a fázisban fixáljuk a projekt határidejét és és amennyiben megfelelőnek találjátok a feltételeket szerződést kötünk és belekezdünk a megvalósításba.

[ Kérj ajánlatot ]

3 lépés választ el egy modern, hatékony építész irodától

1. Add meg az elérhetőségeidet a lenti kapcsolati űrlapon

2. 24 órán belül felkereslek a részletekkel kapcsolatban

3. Az első konzultáción megalkotunk számodra egy alap stratégiát

Megbízható partner

A munkámra garanciát vállalok

Elégedettségi garancia

Az együttműködés első 3 hónapjában nem állítok ki számlát Nektek, hogy ki tudjátok próbálni, vajon tényleg hasznos-e az irodátoknak a szolgáltatásom. Ha nem az igazi a közös munka 3 hónap után felbontjuk a szerződést, kérdés nélkül.

“Végig is csinálom” garancia

Kevés irodával dolgozom együtt és ajánlásokkal jutok el másokhoz. Az az érdekem, hogy az irodátok maximálisan elégedett legyen, így esélytelen hogy eltűnjek a projekt végén vagy alacson minőségű munkát végezzek.

Szakértői garancia

Ahogy a bemutatkozóban említettem “Egy vagyok közületek, csak kicsit kockább 🙂 “A több éves munkatapasztalatomat blog és posztok formájában osztom meg rendszeresen, előadásokat és képzéseket is tartok a témában. All in all, tudom mit csinálok.

BLOGAJÁNLÓ

Helyi adatkezelő használata

Helyi adatkezelő használata

Bizonyára veled is előfordult már, hogy a gép (tár)helyhiányra panaszkodik. Ez kritikus probléma, mert az Archicad és egyéb szoftverek aktivan...

9 Min read
Tomi, a BIM Manager

Tomi, a BIM Manager

Kicsi korom óta két dolog foglalkoztat igazán: az építés és a technikai újdonságok. Logikusan és rendszerekben gondolkozom. Proaktívan és precízen...

3 Min read
Fecó, a rendszergazda

Fecó, a rendszergazda

Gál Ferenc vagyok, több mint 10 éve foglalkozom informatikai rendszerek üzemeltetésével elsősorban a KKV-szektorban. Főbb feladataim közé tartozik, többek között...

2 Min read

Építész Informatika Kft.
Ügyvezető: Nochta Tamás
Székhely: 1083 Budapest, Tömő utca 32-38. 12. em. 141.
Adószám: 27841752-2-42
Cégjegyzékszám: 01-09-400211